‘s Morgens al achter de feiten aanlopen....

Ken je dat de ochtend waarop je achter de feiten aan loopt? Net te laat uit je bed, een kind dat zijn kleren niet aan wil trekken en in de ochtend een uitgelezen kans ziet om erover in discussie te gaan. Het loopt al snel uit op: “Waarom kun je niet gewoon luisteren en aantrekken wat ik klaarleg?” Of: “Zoek het maar uit.”

De stress is er al voor het ontbijt. Maar daar is eigenlijk geen tijd meer voor, want de klok staat niet stil. Gehaast wordt het ontbijt naar binnen gewerkt en de strijd gaat nog even door: “Eet nu eens door!”. En na het ontbijt houdt het niet op: “Doe je schoenen nu eens aan, ik heb het al drie keer gezegd.”

We komen te laaaahaaat!
Uiteindelijk is iedereen de deur uit, maar dan moet je nog terug om de vergeten tas op te halen. Pffff, gelukt. De kinderen zijn op school en je kunt naar je werk, maar je voelt je nog niet rustig. Het werk slokt je op en ondertussen groet het to-do-lijstje in je hoofd en je denkt: “Wat moet ik toch veel!”

Wat je ook kunt doen

  • Gun jezelf een ontspannen kwartiertje
    Sta 15 minuten eerder op dan de andere gezinsleden. Ga rustig douchen, maak tijd voor een korte meditatie en kleed je rustig aan.
  • Leg ’s avonds kleding klaar voor je kind
    Doe dit al dan niet in overleg met je kind. Mocht dit lastig zijn, maak dan afspraken over de dagen waarop jij kleding klaarlegt en wanneer je kind het zelf doet. Je hebt hierdoor geen discussies meer in de ochtend.
  • Laat iedereen wennen aan een vaste routine
    Stel vaste tijden in, bijvoorbeeld: om 07.30 uur is iedereen beneden en gaan we ontbijten, om 08.00 uur maken we ons verder klaar en om 08.15 uur is iedereen klaar en iedereen rustig de deur uit. Kinderen krijgen op deze manier meer tijdsbesef en leren beter plannen.

Workshop timemanagement voor ouders
Je denkt misschien dat je er geen tijd hebt om een workshop te volgen, maar denk er eens aan hoeveel tijd en rust het je gaat opleveren als alles in huis beter verloopt! Tijdens de workshop timemanagement krijg veel praktische tips en handvatten. En kun met andere ouders ervaringen delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Madelondikkens draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches