Moxa behandeling bij stuitligging - Madelondikkens

Ligt je kindje in stuit?

Ben je zwanger en ligt je kindje in stuit? En zou je graag op een  natuurlijke manier willen proberen dat je kindje gaat draaien? Dan is een moxa behandeling wat voor jou. Hiermee vergroot je de kans op een natuurlijke bevalling. 

  • 75% slagingskans (wetenschappelijk bewezen
  • Zacht en vriendelijk voor jou en jouw baby

Wanneer

Zodra je ontdekt dat je baby in stuitligging ligt, is het het beste om te beginnen met moxa behandeling tussen de 33 en 36 weken zwangerschap. Maar ook kunnen het positieve resultaten opleveren bij latere termijnen.  

Als je 36 weken zwanger bent (of verder), je baby in stuit ligt en de afspraak voor een uitwendige versie al is gemaakt, kan een moxabehandeling de procedure mogelijk versnellen.

Wat is moxa-Behandeling?

Moxa-behandeling maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Moxa-behandelling wordt ingezet om een baby die in stuit ligt, uit zichzelf, te laten draaien. Moxa-behandeling kan ook ingezet worden wanneer een kindje overdwars ligt. Het is het beste om rond de 33 weken zwangerschap met moxa-behandelingen  te starten om zo de kans op een natuurlijke draaiing voor 36 weken zwangerschap te vergroten.
Tijdens moxa-behandeling wordt er met een moxastick accupunctuurpunt Blaas 67 (ofwel Zhi Yin) verwarmt aan de buitenzijde van de kleine teen. De moxastick is gevuld met bijvoetskruid en heeft een diep verwarmend effect op het betreffende accupunctuurpunt. Er zijn twee verklaringen voor de werking van moxa-behandeling bij een baby in stuit. Er is een westerse, fysiologische verklaring voor de werking van moxa-behandeling en een oosterse vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG). Volgens de TCG ontstaat er verwarmende energie (ofwel Yang) in het kleine bekken wanneer Blaas 67 (ofwel Zhi Yin) wordt verwarmt. De verwarmende energie in het kleine bekken zorgt voor beweging. In het kleine bekken ligt ook de baarmoeder. Door de beweging in het kleine bekken wordt de baby ook beweeglijk en gaat hij (of zij) draaien. Volgens de westerse geneeskunde wordt door moxa-behandeling de baarmoeder beter doorbloed. Daardoor rijpt hij beter en is de kans groter dat het kindje spontaan draait. Bovendien stimuleert moxa vermoedelijk de bijnier en de hormonen die de bijnier produceert, die op hun beurt het spierweefsel van de baarmoeder beïnvloeden. Daardoor zou het kindje beweeglijker worden en uiteindelijk draaien

De moxa-behandeling

De moxa behandeling bestaat uit:

  • Intake
  • Moxa- behandeling aan huis
  • Oefeningen/ posities die jouw baby meer ruimte geven om te kunnen draaien
  • 5 moxasticks krijg je, zodat je de behandeling kan herhalen.
  • Duur van de behandeling ongeveer 45 minuten
  • Bij voorkeur is de partner aanwezig zodat die het ook thuis kan doen.
  • Kosten: € 60

Heb je nog vragen? Vul dan dit formulier in

Madelondikkens draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders