Geboorte in kaart - Madelondikkens

Ontdek de behoeftes van jouw baby

Hoe zou het zijn als jij jouw baby begrijpt en hem kan helpen in zijn ontwikkeling. Zodat er meer ontspanning en rust komt. Waardoor de verbinding met jouw baby nog sterker word.

Stel dat er een handleiding zou zijn die je erbij kan pakken wanneer jij jouw kind even niet zo goed begrijpt. Dat jij leert zo op de behoeftes in te kunnen spelen dat jouw kind zich (nog meer) gehoord gezien en geliefd voelt.  Hoe zou dat voor jou zijn?

Wanneer je zwanger bent stel je je voor hoe het is wanneer de baby er is. Hoe zou hij er uit zien, hoe zal jij als ouder zijn en wat voor leuke dingen jullie allemaal samen gaan doen.

Geen roze wolk

Maar wanneer de zwangerschap en/of geboorte niet zo loopt als verwacht door bijvoorbeeld stress en/of een heftige bevalling of wanneer de periode daarna moeizaam verloopt doordat je bijvoorbeeld een huilbaby hebt of zelf niet goed in je vel zit,  kan het zijn dat jij je als ouder gestrest voelt, onzeker en blij bent dat je de dagen doorkomt.

Je wilt zo graag het beste voor je kindje maar het blijft maar huilen, slecht eten, overstrekken, krampen hebben, nachten wakker of het wil alleen maar bij jou op de borst liggen. Hierdoor heb je het gevoel dat je de controle aan het verliezen bent.

Dit kan zorgen voor veel onrust en stress in huis. Wat voor jullie allemaal niet fijn is. 

Een ouder worden:

Een ouder worden is niet niks, er komt veel op je af. Je rol in het leven veranderd ineens. Het is een hele verantwoordelijkheid die je ineens krijgt. Pas wanneer het kindje er is weet je hoe dit voor jou voelt, en dit kan soms heel overweldigend zijn. Helemaal wanneer je samen een pittige start hebt gehad.

Een schat aan informatie

Een handleiding voor jouw baby

Hoe fijn zou het zijn als je een handleiding zou hebben zodat je weet wat je kan betekenen voor jouw baby?

Waarin staat wat de behoeftes zijn van jouw baby en wat hij laat zien doormiddel van zijn lichaamstaal (baby body language) en dat je dit gaat begrijpen. Stel dat daar ook in staat welke invloed de zwangerschap en geboorte op hem heeft gehad en hoe jij hier op in kan spelen?

Hoeveel rust zou jou dit geven?

Wat levert het op

Door te onderzoeken wat de behoefte is van jouw baby, kan je er achter komen wat het jou duidelijk wil maken. Hierbij speelt naast de invloed van de  zwangerschap en geboorte ook baby body language (lichaamstaal van de baby) een rol. Wanneer je deze lichaamstaal gaat herkennen en interpreteren dan ontdek je wat de baby jou laat zien en wat op dat moment zijn behoefte is.  Zodat jij hier op kan inspelen.

Dit levert jou,

  • Inzichten in de behoeftes van jouw baby
  • Inzichten over de invloed van de zwangerschap en geboorte
  • Handvatten om jouw baby te voorzien in zijn behoeftes
  • Een ontspannen baby
  • Meer rust in jouw hoofd en lijf
  • Meer verbinding met jouw baby (hechting)
  • Meer genieten van jouw baby
  • Meer zekerheid en ontspanning in het ouderschap 

It takes a village to raise a child

Vragen om hulp is vaak lastig, omdat we niet gezien willen worden als slechte ouders, zeur ouders, onzekere ouders. Vaak zit hier ook het gevoel van falen en schaamte onder verscholen.

Dit is helemaal niet nodig! Hulp vragen is juist heel krachtig. Het wil niet zeggen dat je iets niet kan, maar dat het gewoon even niet alleen lukt. Wie kan jij in jouw omgeving om hulp vragen?

Wanneer de hulp vanuit jouw omgeving er niet is of nog niet helpend genoeg omdat je baby blijft huilen, onrustig blijft etc.

Kan het helpend zijn om eens extra ondersteuning te krijgen. Op een laagdrempelige manier, vanuit jouw kracht als ouder en vanuit de baby zijn behoeftes, help ik jou graag om jouw baby beter te leren begrijpen.

‘Bizar toch, dat de manier waarop je geboren bent, mede je gedrag van nu bepaalt!’

Coach Madelon over Geboorte in Kaart

‘Ik heb 16 jaar ervaring in het werken met kinderen en hun ouders en ik in mijn werk altijd nieuwsgierig geweest naar het verhaal achter gedrag. Bij ‘negatief’ gedrag wil ik altijd weten wat het te zeggen heeft, zowel bij kinderen als ouders. Met Geboorte in Kaart wordt het voor hen ineens duidelijk en inzichtelijk. Dit geeft zoveel rust en ruimte. Dat het gedrag logisch is, kan ook best confronterend zijn. Het is daarom belangrijk om te weten dat iedereen een geboorteverhaal heeft, maar dat niemand zijn geboorteverhaal is.’

Gecertificeerd door:

Ervaringen met baby behoefte en Geboorte in Kaart

Sabina:
‘Door Geboorte in Kaart heb ik mogen ontdekken welke invloed mijn geboorte heeft op hoe ik nu in het leven staan. Heel fijn die inzichten. De sessie met Madelon was in een fijne ontspannende en rustige sfeer. Echt een aanrader voor iedereen die zichzelf en/of zijn kind beter wil leren kennen'
Judith:
‘Als je op zoek bent naar iemand die je met passie, enthousiasme en veel liefde kan helpen bij opvoed- en opgroei problemen, dan ben je bij Madelon aan het juiste adres. Ze zet zich met hart en ziel in om je te helpen en blijft met beide benen op de grond staan'

Wanneer gedrag logisch word ontstaat er rust

Madelondikkens draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders