Baby Massage - Madelondikkens

Waarom Babymassage?

Is je baby onrustig of heeft hij last van krampjes? Babymassage biedt niet alleen verlichting voor deze ongemakken, maar creëert ook kostbare momenten van samenzijn, versterkt de band tussen jou en je kind en bevordert een diepe ontspanning.

De Essentie van Babymassage

Oorspronkelijk uit India, babymassage is meer dan alleen een fysieke handeling. Het is een manier waarin je liefdevol en aandachtig in contact komt met je baby. Steeds meer ouders ontdekken de vele voordelen van deze zachte aanrakingen, die niet alleen goed zijn voor de baby, maar ook een plezierige activiteit vormen voor beide ouders.

baby massage
baby massage

Voordelen voor je Baby

Babymassage activeert de zintuigen, biedt geborgenheid en ontspanning, vermindert darmkrampjes en verbetert de slaapkwaliteit. Het gelukshormoon serotonine stroomt tijdens de massage, terwijl stresshormonen zoals cortisol afnemen. Dit resulteert in een lagere hartslag en rustigere ademhaling. Extra voordelen zijn onder andere verminderd huilen, beter slapen, verlichting bij doorkomende tandjes, en een positieve invloed op de ontwikkeling van hersenen, lichaamsgroei, ademhaling en het immuunsysteem.

Voordelen voor Ouders

Naast de positieve effecten op de baby, biedt babymassage ook voordelen voor ouders. Het is een moment van rust en ontspanning voor zowel moeder als vader.. Ook voor vaders is het een waardevolle manier om intiem contact te maken met hun baby, vooral als moeders borstvoeding geven.

Starten met Babymassage

Vanaf de leeftijd van 6 weken is je baby klaar voor de liefdevolle aanrakingen van babymassage. Het is een activiteit die je zo lang kunt voortzetten als je wilt, maar het wordt aangeraden om te beginnen terwijl je baby nog klein is. Naarmate je baby groeit, kun je de massage aanpassen aan zijn behoeften, zelfs als hij beweeglijker wordt.

Baby massage lessen

Wil je  leren hoe jij jouw baby kan masseren? Dan ben je van harte welkom om een les te boeken.  1 op 1 zodat jij alle tijd hebt met jouw baby.  Ik leer jou de technieken en waar je op kan letten.  Wil je graag dat ik bij jou thuis kom, dat kan ook. vraag naar de mogelijkheden. 

Ook is het mogelijk om in een kleine groep baby massage les te boeken. Leuk met vriendinnen die ook een baby hebben. 

prijzen en boeken

Het is mogelijk om een afspraak te plannen aan huis, geef dit aan op het aanmeldformulier! 

Aanmelden

Madelondikkens draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders