Voor vrouwen die een miskraam hebben gehad 

Download de complete Miskraam Folder. Deze folder bevat alle informatie die jij nodig hebt wanneer

je te maken krijgt met een miskraam. Wat kan je verwachten, welke keuzes zijn er, waar kan je om hulp vragen etc.

 

Je voelt je alleen en onzichtbaar met jouw verdriet over het verlies in de zwangerschap

Een miskraam doet pijn en brengt veel verdriet  met zich mee, of je nu vroeg in je zwangerschap of later in je zwangerschap een miskraam hebt

Jouw droombeeld, jouw verlangen breekt ineens in duizend stukken. Het zet je leven op zijn kop.

Je merkt in jouw omgeving dat nadat alles ‘klaar is’  dat men weer doorgaat, en het voelt alsof dat van jou ook word verwacht. Je gezin verwacht dat het allemaal weer reilt en zeilt. Je baas of je klanten vragen wanneer je weer gaat beginnen.

Dus je pakt alle moed bij elkaar en begint weer aan je leven. Dit lijkt eerst wel te gaan, je doet wat je moet doen, gaat weer naar vriendinnen en andere sociale verplichtingen.  En als iemand vraagt hoe het met je gaat antwoord je met “Goed hoor, hoe is het met jou?”

Het gaat toch ook goed? Of … toch niet?

 

Je zet een masker op en gaat door

Je merkt dat je sneller moe bent dan voorheen, je bent snel geïrriteerd, genieten lukt niet meer zo goed. Alle emoties die je voelt stop je steeds verder weg, want je moet je goed voelen.

Dit is toch zoals het hoort?

Naar mate de tijd verstrijkt en het leven als een razende door dendert merk jij dat je concentratie te wensen overlaat, je dingen vergeet, dat er weinig is wat je nog leuk vind en dat zelfs voor je gezin weinig energie over is. Er bekruipt je ook steeds weer dat schuld gevoel.

Samen met je partner praat je er over,  probeer je uit te leggen wat je voelt en waar je tegen aanloopt. Ook al doet hij zijn best om het te begrijpen en zegt hij bemoedigende woorden als  “ Het komt allemaal wel goed” heb je het gevoel dat hij je niet begrijpt en eigenlijk jij jezelf niet meer begrijpt.

Je voelt je alleen en onzichtbaar

Wat ik veel hoor van de vrouwen die ik coach

 • Ik ben niet goed genoeg, ik kan niet eens zwanger blijven
 • Ik voel me alleen met mijn verdriet
 • Sinds ik ons kindje verloor voelt het leven als een waas
 • Het voelt alsof ik maar door moet, dat mijn verdriet er niet mag zijn
 • Het vertrouwen in mijn lijf ben ik kwijt en ik ben boos op mijn lijf, hoe kan het nu geen kindje vast houden?
 • Na die heftige avond ben ik niet meer mezelf, ik ben toen echt een deel van mezelf kwijt geraakt.

Hoe zou het zijn:

Als je echt eens ging leren luisteren naar jouw innerlijke kompas? Dat je gaat (her)ontdekken wie jij bent, wat jouw behoeftes zijn. Wat heb jij nodig om jouw verlies te verwerken en weer positief de toekomst in te gaan?

Hoe zou het zijn als jij handvatten vind om de juiste koers in te zetten, 1 die echt bij jou past. Dat jij jouw verlies kan verwerken op een manier die bij jou past. Waardoor je leert weer vertrouwen te krijgen in jouw lijf, dat jij het schuldgevoel dat het jouw schuld is dat je een miskraam hebt gehad los kan laten,  dat je hierdoor leert weer te kunnen kiezen voor jezelf met meer energie, zelfvertrouwen en een positieve blik naar de toekomst.   

Stel je eens voor, dat er een manier is om te kunnen leven met het verlies van het kindje dat zo kort bij je was, waarin het een op zo’n manier plek heeft dat je er niet aan voorbij gaat. Niet aan het verloren kindje en zeker niet voorbij aan jezelf.  Hoe zou dit voor jou zijn?

Even voorstellen

Hi, wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen. Mijn naam is Madelon Dikkens en ik heb het voorrecht om ondernemende vrouwen te mogen coachen, die te maken hebben gehad met een verlies in de zwangerschap of traumatische geboorte ervaring hebben. Door mijn eigen ervaring met het verlies in de zwangerschap, en doordat in mijn werk steeds meer vrouwen bij mij kwamen met vragen over het verwerken van hun verlies in de zwangerschap. Ben ik mij gaan specialiseren op dit gebied. Naarmate ik er meer mee bezig was en me er meer in verdiepte kwam ik er achter dan de nazorg na een miskraam erg minimaal is. Dit moet anders vind ik. Na mijn opleiding tot miskraambegeleider heb ik besloten dat ik me hier echt voor ga inzetten. Zodat jij na jouw miskraam een plek hebt om op terug te vallen. In 5 stappen gaan we samen aan de slag om jouw verlies te verwerken zodat jij vanuit vertrouwen weer positief de toekomst in kan. Maar ook dat jij met meer ontspanning en vertrouwen een eventuele nieuwe zwangerschap in gaat.  Mijn begeleiding is 1 op 1 omdat ik mijn werkwijze op jou aanpas, zodat jij eruit kan halen wat jij nodig hebt.   Ik vind het belangrijk dat jij jezelf fijn voelt met wie jij bent en blij bent met wie jij bent, met alles wat er in jouw rugzak zit. Je hebt een verhaal maar je bent niet je verhaal.

Zeg jij, JA! tegen jezelf?

In het 5 stappenprogramma vind jij een manier om het kindje dat zo kort bij je was een plekje te geven in jouw leven zodat je er mee kan leven.  Ga je aan de slag met de rouwverwerking die daar bij hoort. Op een praktische manier vind jij de verbinding met jouw verloren kindje en met jezelf. Om uiteindelijke vanuit vertrouwen weer de toekomst in kijken en weer te kunnen genieten. Ook leer je weer vertrouwen krijgen in jouw lijf, zodat je een eventuele nieuwe zwangerschap met goede moed weer aankan.

Het is een kortdurend traject zodat jij je snel weer goed in je vel voelt, en dat je zonder schuldgevoel en schaamte verder kan. Samen met jou ga ik aan de slag vanuit mijn jarenlange ervaring heb ik genoeg tools in mijn rugzak om jouw te kunnen ondersteunen in dit proces. 

Wat gaat het 5 stappen programma jou opleveren:

Jouw investering

Kiezen voor jezelf is niet egoïstisch maar juist heel krachtig

Ik werk met jou 1 op 1 zodat ik alle aandacht heb voor jouw verhaal en jouw vragen. Ik geloof heel erg in de verbinding die je 1 op 1 met elkaar aangaat, zodat we volledig kunnen intunen op wat er bij jou speelt. Waardoor het resultaat voor jou het meest waardevol zal zijn. Jij kan hierdoor vol focus aan de slag met jouw proces, wat zorgt voor rust en energie voor jezelf.

5 stappen programma

geen wachtlijst
477
 • Intake online
 • 5 stappen programma
 • Werkboek
 • 2x online incheck moment 30 min
 • Geen wachtlijst dus snel een plekje
 • ondersteuning door een gespeciaiseerde miskraam begeleider.
 • Bonus: Toegang tot online training Herstellen na een miskraam(twv €177’)
Populair

1 Losse sessie

Miskraambegeleiding
97 voor 1 sessie
 • 1 sessie 60 min

Heb je na het lezen nog twijfels?  Of heb je nog vragen? Blijf dan niet lopen met je vragen en stel ze door een mail te sturen naar info@madelondikkens.nl 

Wat anderen zeggen

Met de hulp van Madelon kon ik ons sterrenkindje bij mij dragen op een manier die bij mij past. Madelon is iemand waar je jezelf kan zijn . De sfeer is erg fijn, door madelon haar open houding en luisterend oor kon gewoon mezelf zijn . Het traject heeft meer rust gegeven in mijn gevoelens die echt alle kanten op gingen. Ook kan ik nu beter in gesprek met mijn man. Wat erg fijn is want nu voel ik me minder alleen. 

Groet,  Rosalin

Wauw, Wat was het fijn om met jou te werken Madelon. Door de verschillende oefeneingen was er ruimte voor terug kijken, mijn verdriet voelen om uiteindelijk weer naar de toekomst durven kijken.  Hoe fijn was ook de visualisatie ik voelde echt weer even de verbinding met ons kindje. Dank je wel.

mvg,  Anna 

Door de begeleiding van Madelon kon ik mij meer ontspannen in mijn nieuwe zwangerschap. Ik was eerst wel wat sceptisch omdat ik niet zo goed wist wat ik kon verwachten. Maar Madelon zorgde ervoor dat ik mij snel op mijn gemak voelde en me kon overgeven aan mijn emoties. Dit was eerst eng, maar Madelon heeft zoveel kennis dat ze precies wist wat ik nodig was om me te ontspannen. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Ik ben meer ontspannen en kan genieten van mijn nieuwe zwangerschap, maar ik durf me nu ook te hechten aan dit nieuwe kindje.

Groetjes, Linda 

Luister hier de podcast

Be you, Do you, For you

Madelondikkens draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches