Het pedagogisch startpunt - Madelondikkens

Nieuwe datum: vrijdag 19 april 2024 10.00 uur - 16.30 uur

Het pedagogisch startpunt

De training voor elke pedagogisch professional die anders wil en durft te kijken naar gedrag.  Aanbod komt:

DSC_0326
kaartenset

Geboortepatronen vs gedragspatronen

Wat hebben gedrag en geboorte met elkaar te maken? Welke invloed hebben geboortepatronen op een gedragspatroon? In de training Het pedagogisch startpunt krijgen pedagogisch professionals meer inzicht in het gedrag van kinderen en de bijbehorende behoeftenDe training is waardevol voor iedereen die met kinderen werkt. Of je nu pedagogisch medewerker in de kinderopvang, gastouder, leerkracht of begeleider bent, de inzichten uit deze training mag je niet missen. 

In ons werk

In de dagelijkse praktijk van ons werk vragen we regelmatig hoe de zwangerschap en/of geboorte zijn verlopen. In deze training leer je waarom deze informatie belangrijk is en wat je ermee kunt doen. Het is een bron van informatie voor je pedagogisch handelen en het helpt je om jouw werkwijze nog beter af te stemmen op de behoeften van het kind. 
 

IMG_8135_retro_web
IMG_8135_web

De eerste 1000 dagen

De eerste 1000 dagen als blauwdruk voor gedrag 
Tijdens de training blikken we terug op de periode van zwangerschap en geboorte. De eerste 1000 dagen van een kind vormen namelijk een blauwdruk voor het gedrag. Ook kijken we naar wie het kind nu is, welk gedrag het laat zien en wat het nodig heeft. We laten je zien hoe geboortepatronen invloed hebben op gedragspatronen in het hier en nu. We kunnen ons voorstellen dat je het misschien wat zweverig vindt, maar dat is het niet. Er is jarenlang onderzoek naar gedaan en alle informatie die we jou tijdens de training aanreiken, is wetenschappelijk onderbouwd. 

Uitgaan van dat wat het kind nodig heeft

Het is waardevol als je weetWat zou de behoefte kunnen zijn van een kind dat direct na de geboorte bij de moeder is weggehaald omdat het zelf hulp nodig had of omdat moeder hulp nodig had? Of dat je aan de behoefte tegemoet kunt komen van ouders en kinderen die een snelle geboorte hebben meegemaakt. Of wat is de invloed van een couveuse of een moeder die stress ervaarde tijdens de zwangerschapHet komt allemaal terug in het unieke van een kind.

Deze unieke training wil je niet missen!!!

IMG_8135_web


The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.

De trainers 

Wij, Wendy Coppelmans van ‘Coachingspraktijk OOW, Sandra Smits van ‘Sancoaching’ en Madelon Dikkens van Praktijk Madelon, ontwikkelden deze trainingSamen vormen wij een team professionals met werkervaring binnen de kinderopvang en het onderwijs. Daarnaast hebben wij ons verdiept in de pre- en perinatale psychologie. Wij zijn ervan overtuigd dat jij vanaf dit pedagogisch startpunt anders gaat kijken naar gedrag van kinderen 

DSC_0326
oog logo

Onze missie

Het is onze missie om zoveel mogelijk pedagogisch professionals inzicht te geven in gedrag en behoeften van kinderen. Inzicht zorgt namelijk voor anders kijken en het pedagogisch handelen afstemmen op het unieke kind en zijn behoeften. Deze training is daarmee jouw pedagogisch startpunt!

Wetenschappelijk onderbouwd

Alles wat je leert tijdens de studiedag is wetenschappelijk onderbouwd. Wij zijn alle drie nuchtere professionals die dooronder andere het in kaart brengen van geboorteservaren dat de informatie uit de eerste 1000 dagen het gedrag en de behoeften van kinderen én volwassenen inzichtelijk maakt. 

oog logo
oog logo

Indrukwekkende training

Iedereen die met kinderen werkt zou wat ons betreft deze indrukwekkende training moeten beleven, zodat het inzicht in patronen van geboorte en gedrag een logisch onderdeel van het werk van professionals wordt. Ervaar het voor je werk, je gezin en voor jezelf. En mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons opWe helpen je graag verder! 

Wat vinden anderen...

"Top! Duidelijke uitleg, goede informatie! Fijne bewegingen tussendoor."
"Fijn weer de afwisseling theorie met praktijk, daardoor blijft het beter hangen. Goede tips en fijne boekentips."
"Handvatten die erg bruikbaar zijn in de praktijk. Fijne extra boekentips en inspiratietafel"
"Wat een geweldige training!! Ik kan nu de gevoelens van het kind plaatsen. Waarom hij/zij zo reageert op bepaalde momenten"
"Weer een top dag, zat weer voortreffelijk in elkaar! Weer een prettige en leerzame dag. Afwisseling met interactie blijf ik zeer prettig vinden. Super bedankt weer voor een stukje wijsheid."

Het pedagogisch startpunt

De training voor elke pedagogisch professional die anders wil en druft te kijken naar gedrag
197 Eerst volgende trainingsdag Vrijdag 19 april 2024
  • Unieke training voor pedagogisch professionals
  • Alle kennis die we delen is wetenschappelijk onderbouwd
  • Het verloop van de ontwikkeling tijdens conceptie en zwangerschap
  • De eerste 1000 dagen
  • Hechting, inclusief de gevoelige perioden tijdens de zwangerschap
  • Opbouw en werking van het brein
  • Geboortepatronen versus gedragspatronen
  • Deze training is heel praktisch opgebouwd zodat jij het gelijk in je werk kan inzetten
  • Vrijdag 19 april 2024, t'Wheemhuus te zuidwolde (drenthe)10.00 uur - 16.30 uur

Deze training is ook als incompany  training te boeken vraag naar de mogelijkheden.

Veel gestelde vragen

Deze training is gemaakt vanuit ruim 30 jaar wetenscahppelijk onderbouwd onderzoek en onze jaren lange ervaring. 

Hier kunnen we volmondig nee op antwoorden. Alles wat we vertellen is gebasseerd op meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek. Maar ook wij als trainers zijn heel nuchter en houden van praktische handvatten, heel down to earth, zodat jij de kennis die wij delen gelijk in je werk kan inzetten.

De training vinden plaats op verschillende locaties in Nederland. Maar Wendy zal voornamelijk in Brabant de training geven, Sandra in de omgeving Friesland en Madelon in de omgeving Drenthe.

Het is ook mogelijk om deze training als incompany training te boeken, dan komen we op locatie. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. 

Heb je nog een vraag? Stel hem hier...

Madelondikkens draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders