Mijn leven gaat aan mij voorbij, zonder mij

Na de bevalling volgt een periode waarin veel vrouwen in een gat vallen waarin ze niet weten wat ze moeten doen. Opeens vallen ze in een rol die volledig onbekend is. Behalve dat je ineens te maken krijgt met ontzettend veel stressfactoren, gaat de geboorte van je kindje soms ook gepaard met een rouw. Je laat namelijk je oude leven achter je. Dit kan gevoelens van verdriet of onmacht opwekken. Hierdoor krijgen sommige moeders het gevoel dat hun leven aan ze voorbij gaat. Hoe ga je daarmee om?

Een nieuw leven

Voordat je zwanger raakt, weet je dat er dingen in je leven gaan veranderen, maar wat er gaat veranderen en hoe, dat weet je vaak nog niet. Hierna volgt een stressvolle periode waarin je veel bezig bent met je eigen gezondheid, maar ook de gezondheid van je kindje en je omgeving. Je wilt graag dat alles goed verloopt. Als mensen vinden we het lastig om met grote veranderingen om te gaan en dit geldt net zo goed wanneer je een kindje verwelkomt in je leven. Juist wanneer er zoveel verandert in zo’n snelle tijd, hebben we het gevoel dat alles buiten onze controle ligt.

Je geboorteverhaal

Alle patronen in je leven zijn verklaarbaar. Ook al lijkt het soms niet zo, ook al voelt de wereld volledig onverklaarbaar. Je eigen geboorteverhaal en geboortepatronen speelt hierbij een ontzettend belangrijke rol. Van conceptie tot zwangerschap en bevalling. Voor niemand is dit verhaal hetzelfde. Logisch, want niemand ís hetzelfde. De eerste ervaringen ontstaan namelijk al in de buik. Door te kijken naar je eigen geboorte, snap je misschien de effecten die uit zo’n geboorte voortvloeien. Als het nog kan, is dit een mooi gesprek om met je eigen moeder te hebben. Op die manier krijg je weer grip terug op je eigen leven en leer je welke rol jij in dit leven vervult. Hiermee kun je misschien wel dat onverklaarbare gevoel van ‘controle kwijt’ aanpakken en eindelijk een vinger leggen op wie je bent, waarom en hoe dit samenhangt met de geboorte van jouw kindje.

Ik verwelkom je graag

Er zijn zoveel gebeurtenissen rondom een geboorte die je levensloop beïnvloeden. Logisch dat je dat niet allemaal zelf aankunt en dat is precies waar ik je graag bij begeleid. Neem gerust contact op!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Madelondikkens draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders